English   English
home     noutati     contact

Portal GammaScanEchipamentele tip portal, model GammaScan LB112, producător Berthold Technologies Franța, sunt folosite pentru detectarea prezentei materialelor radioactive in vehiculele incarcate cu diverse materiale. Viteza maxima de deplasare a autovehiculului in timpul controlului este de 10 km/h.

Sistemul de masurare este compus din doi detectori scintilatori de inalta sensibilitate si o unitate de evaluare. Unitatea de evaluare are integrata o alarma sonora si luminoasa care se activeaza la depasirea pragului de alarmare.
Instalatia detecteaza radiatia gamma de la o energie de 40 keV pana la 2 MeV. 
                                                             
Configuratia sistemului

a) Detectori de scintilatie, cu volumul de 5, 10 sau 25 litri.  

Controlul se efectueaza folosind doi detectori de scintilatie de sensibilitate inalta, doi fotomultiplicatori si componentele electronice integrate aferente. Carcasele exterioare sunt metalice, asigura un grad de protectie IP65, si sunt fixate mecanic pe postamente din beton, plasate pe fiecare parte a benzii de rulare a autovehiculului.
Dimensiunile detectorilor de 25 litri sunt de 1000x500x50 mm. Sistemul este autonom si nu este necesara utilizarea unui calculator. Unitatea de baza poate memora pana la 4000 de masurari si poate fi conectata la o retea locala sau conectat la un calculator sau imprimanta.

b) Unitatea de evaluare  
Unitatea de evaluare nu necesita adaugarea unui sistem de transfer de alarma. Cu alarma integrata, personalul este alertat instantaneu in cazul depasirii pragului prestabilit. Unitatea de evaluare este din otel inox cu standard de protectie IP65, dimensiuni: 240x180x120 mm, cu alarma sonora si luminoasa inclusa. Alimentare 220V, include 5 relee preprogramate pentru alarmare.

c) Celule cu IR infrarosu–pentru sesizarea prezentei autovehiculului si inceperea controlului

LIVRAREA standard este de 10 săptămâni de la semnarea contractului.

Se asigura montarea, punerea in fuctiune si instruirea personalului operator.

Firma REGA a livrat peste 35 de portale în România și Europa Centrală și de Est, începând din anul 2010
Acest site folosește cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informaţii aici. OK