English   English
home     noutati     contact

Instalatii de masura si control

 

Aplicatii:

 • Matrite sau filme si foi extrudate
 • Calandre din pvc si cauciuc
 • Masini de carton si hartie
 • Laminari
 • Folii de aluminiu
 • Masini de roluit otel
 •  

Beneficii:

 • Productie consistenta
 • Deseuri putine
 • Toleranta minima
 • Economie a materialului brut
 • Procesarea datelor
 • Inregistrare continua si afisarea datelor importante

 

Instalatii  industriale de masura si control

Jasch dezvolta si fabrica instalatii de masurare si control pentru a imbunatatii calitatea, de a reduce costurile si pentru a creste productivitatea filmului, foliei, foii, textilelor sau a operatiilor de captusire.

Instalatiile Jasch monitorizeaza si controleaza continuu parametrii de calitate cum sunt: greutatea de baza, calliper, grosimea stratului de captusire, umiditatea, continutul de cenusa. Abaterile de la valorile stabilite sunt detectate in timp real permitand corectia imediata a procesului de productie pentru a mentine o calitate constanta a produsului. Toate rezultatele relevante ale masurarilor sunt evaluate si afisate pe un monitor iar apoi salvate pe hard-drive.

Aplicatii :

 • Masuratori non contact ale grosimii si greutatii de baza
 • Monitor TFT adaptat pentru mediu industrial
 • Viteza mare de scanare : de pana la 250 mm pe secunda
 • Calibrare automata dupa un interval predefinit pentru stabilitatea masuratorii

Instalatiile Jasch realizeaza masurari cu contact minim cu materialul. Pentru diferite aplicatii, cei mai potriviti senzori sunt alesi dupa cum urmeaza:

 • Senzor cu radioizotop pentru greutate de suprafata/grosime/densitate.
 • Senzor cu infrarosu pentru umiditate/grosime in special pe componente
 • Senzori cu radiatii X pentru viteze foarte mari si profile exacte.
 • Fluorescenta X pentru captusirea metalelor
 • Senzori laser pentru grosime

Principiul de masurare

Principiul de masurare se bazeaza pe atenuarea beta emisa de o sursa radioactiva in timp ce trece printr-un material. Masurarea este continua, on line, si deci, utila ca  feedback  pentru controlul automat.

Proiectare si constructie

Senzorul este proiectat pentru un detector cu o camera de ionizare cu volum mare cuplata cu un amplificator foarte stabil. Senzorul realizeaza calibare automata la intervale predefinite pentru a garanta masurari stabile. Scanerul este construit pe o structura din otel fara abateri sau nealinieri. Rama este incapsulata pentru a proteja partea electronica si cea mecanica de praf si coroziune.
Scanerul este conectat la statia operatorului printr un cablu serial. Cablul simplu cu 2 fire reduce din costurile de cablare si de asemenea face instalarea mai rapida. Statia operatorului are PC dotat cu hardware industrial si software care permite upgade-ul cu usurinta. Operatiunile se desfasoara pe touch screen pentru o interactiune mai usoara si mai eficenta. Statia operatorului este disponibila in capsula NEMA 4/12 pentru operatiuni dificile in fabrica, sau statie de lucru pentru instalarea in camera de control.

Cast or extruded film and sheet

IGS asigura uniformitatea in masina si directiile cross-web ale panzelor extrudate
Uniformitatea directiei masinii este realizata prin controlul liniei sau extrudarea surubului de viteza prin grosimea medie la fiecare scanare.
Pentru controlul directiei cross-web profilul scanat este impartit in zone egale cu numarul die bolts as per APC (Automatic Profile Control algorithm)

Abaterea valorii de referintapentru fiecare zona este determinata pe baza semnalelor de corectie aplicate bolturilor corespunzatoare prin ajustarea puterii calorice. Valoarea de referinta pentru fiecare zona este luata egal la ultima scanare a grosimii medie.
Aceasta decupleaza controlul in doua directii si evita interferenta in bucla de control a stantei de la controlul directiei masinii. Ambele bucle de control au caracteristici PID si sunt echipate pentru a detecta ruperea hartiei pentru a se evita oprirea masinii in acest caz. Efectul interactiunii stantelor adiacente poate fi inclus in bucla de control. Pentru a se asigura ca fiecare stanta afecteaza doar zona din film corespunzatoare stantei, profilul masurat este cartografiat cu precizie pentru fiecare stanta.
Pentru acest scop IGS foloseste senzorul primar pentru a gasi marginile foii automat cu o eraoare de 2 mm. Aceasta inseamna ca schimbarile dinamice in micsorarea filmului sunt reprezentate exact la fiecare scanare.

Grosimea si controlul profilului peliculei de plastic se realizeaza prin impartirea profilului scanat in trei zone. Media zonelor marginale este folosita pentru controlul stanga/dreapta strang ultima rola. Media zonelor centrale in sincronizare cu cele de la margine este folosita pentru a influenta incurcarea rolei .

Placare cu plastic

IGS poate fi folosit in liniile de productie cum ar fi acoperire imprastiata, liniide impregnare, acoperire prin extrudare unde un material de baza este acoperit de un strat sau mai multe prin realizarea unei scanari in plus sau un ecartament in plus. Ecartamentul in plus este necesar pentru a se masura materialul de baza inainte de aplicarea invelisului din plastic. Diferenta la masurare este apoi folosita pentru controlul grosimii finale a produsului dupa captusire. Avantajul masurarilor cu instalatii radiologice este acela ca se poate masura materialul care inveleste in stare uda imediat dupa aplicarea acestuia, deci corectiile care pot apare se pot rectifica imediat.

Beneficiul autocontrolului

Materia prima reprezinta cel mai mare cost de productie din orice set de productie. Procesul de control automat prin IGS reduce imprastierea in grosime/ variatia greutatii de baza si in consecinta marginile de siguranta sunt coborate. Rezulta o reducere a valorii de referinta si doar cateva procente din aceasta valoare poate insemna o economie insemnata de materie prima. De obicei perioada de amortizare a investitiei este mai mica de un an.

Vedere de ansamblu

 

Specificatii tehnice BTG 3000

 

Senzorul cu sursa radioactiva
Sursa radioactiva: Kr-85, activitatea 200 mCi
Acuratete si repetabilitate: 0.5% sau 0.5 GSM (maxim)
Gama de masura: 0-1000 GSM
Decalajul: 10-20 mm
Timpul de prelevare: 10 msec
Detector cu camera de ionizare cu volum mare
Compensarea decalajului de temperaturi
Calibrare automata
Filtru digital pentru indepartarea zgomotului electric

Scanerul:
Latimea de operare: Min. 1000 mm, max. 8000 mm
Viteza de trecere: max. 250 mm/sec
Sudura de 6 ┬╗ , masina de sudura
Echipamente incapsulate pentru protejarea acestora
Compensare mecanica de ne-aliniere

 

Statia de operare:
Computer industrial (PC arhitectural)
NEMA 4/12 panou de comanda rezistent la apa/praf (TFT)
Touch Screen
Temperatura ambienta: pana la 50 grade Celsius

Software-ul  aplicatiei:
Afisaj cu rezolutie inalta al :

 • Ultimul profil scanat
 • Directia piesei

Raport printt pe rola

Arhivarea datelor

SPC Optional

Controlul surubului de linie sau a vitezei medie a benzii prin controlul scanarii grosimii medii


Acest site folosește cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informaţii aici. OK