English   English
home     noutati     contact

Instalatie pentru controlul calitatii hartiei/cartonului

Instalatie pentru controlul calitatii

Jasch dezvolta si produce sisteme de control si masura pentru a imbunatatii calitatea productiei de hartie si pentru a reduce costurile si de a creste productivitatea acestei operatiuni.
Aceste sisteme monitorizeaza si controleaza continuu parametrii de calitate: greutatea de baza, umiditatea, cenusa, grosimea stratului.
Abaterile de la valorile tinta sunt detectate in timp real permitand corectii imediate ale procesului de productie pentru a mentine calitatea constanta a produselor.
Toate rezultatele relevante de masura sunt evaluate si afisate grafic pe un monitor si documentat pe suport  hard drive.

Arhitectura sistemului

Instalatia este proiectata pentru cele mai importante sarcini: masurari exacte si stabile asupra parametrilor hartiei. Senzorii sunt montati pe o platforma de scaner care misca senzorii si scaneaza de-a lungul hartiei in mod continuu.
Scanerul are toate functiile de control si de conversie a semnalului incluse intr un panou lateral.Toate datele masurarilor sunt trimise digital via RS845 la un sistem pe baza PC care proceseaza toate masurarile, genereaza profile, implementeaza uneltele de calibrare, intretinere, service  si controlul masinii/procesului.

Operatorul interfata este implementat pe un alt sistem PC care este conectat la sistemul de procesare prin Internet. Interfata Operator Tm este bazata pe soft-ul LabView care este adaptabil la diferitele cerinte ale utilizatorului. Rapoarte cuprinzatoare sunt generate si depozitate pe unitate hard. Intregul set de profile si parametrii de masura si control de la sistemul de procesaqre sunt disponibili printr un server OPC. Sistemul de baza BTG 3000 ofera controlul directiei in cadrul masurarii de greutate, umiditate si continutul de cenusa din hartie. Pentru masini in mai multe straturi, controlul este furnizat de calculul greutatii uscate pentru fiecare strat in parte. In plus, cu parteneri de co-operare, putem furniza controlul directiei al greutatii de baza, umiditate si grosime.

Tipurile de masurari

Pentru toate masinile de hartie masurarea de baza ceruta este greutatea de baza a hartiei. Cele doua masurari sunt afisate ca GSM care este parametrul de baza pe care operatorii il folosesc pentru a se asigura ca productia lor este in gama de greutate acceptata. Principiul de masurare se bazeaza pe atenuarea radiatiei beta emisa de o sursa radioactiva cand trece printr-un material. Greutatea de baza este determinata de variatii sensibile ale energiei radiata de sursa de intensitate cunoscuta.

A doua masurare este masurarea umiditatii. Aceasta masurare permite operatorilor sa tina continutul de apa din hartie in limite acceptabile, si este in special folositoare pentru optimizarea capacitatii de munca. Sunt doua feluri de senzori de umiditate care se bazeaza ori pe infra-rosu (IR) ori microunde.
Senzorul IR este potrivit pentru hartia subtire. Pentru hartie de pana la 250 GSM senzorul IR este obisnuit in modul transmisie. Pentru o gama mai mare trebuie folosit senzorul cu retroimprastiere deoarece radiatia infra-rosu nu poate trece prin hartie.

Senzorul de transmisie masoara umiditatea in masa hartiei pe cand prin principiul retroimprastierii se masoara doar la suprafata acesteia prin reflexie. Masurarea este bazata pe principiul ca atunci cand lumina infra-rosie trece sau este reflectata de o bucata de hartie, este absorbita la lungimi de unda specifice de catre apa din foaie, mai mult decat fibra sau alti compusi.


Vedere de ansamblu

Senzorul cu microunde Scanpro este cel mai adecvat in cazul in care GSM-ul din hartie este mai mare de 250 GSM si unde masurarea de umiditate este ceruta sau unde este concentratie mare de carbon negru in hartie. Senzorul este adesea folosit pentru produse infasurate in mai multe straturi . Masurarea se bazeaza pe absorbtia rezonanta a apei prin microunde.

Celelalte doua masurari sunt: continutul de cenusa si Caliper. Masurarea continutului de cenusa se bazeaza pe principiul ca radiatiile X sunt absorbite preferential de materialul anorganic intr un strat de hartie. Pe masura ce continutul de cenusa creste, radiatiile transmise care sunt captate de camera de ionizare sunt reduse. Continutul de cenusa este calibrat pentru foi care contin Clei, carbonat de calciu, si dioxid de titan.

 Calisens este un senzor Caliper fara contact. Senzorul merge simultan cu bucata de hartie fara contact, pe rulmenti.

Scanerul

Fig.2 Senzorii Caliperblu

Platforma de scanare (O-Frame) transporta senzorii si scaneaza continuu inainte si inapoi de-a latul hartiei care trebuie masurata. Sistemul de transport al senzorului este in continua miscare si de-a lungul scanarii detectorul si sursa trebuie sa ramana aliniate. Stabilitatea si precizia scanerului sunt importante pentru a obtine masurari corecte de la senzori. Scanerul O-Frame este proiectat pentru a fi foarte durabil si in acelasi timp fiabil. Proiectul este bazat pe structura dubla I-Beam sudate impreuna pentru a forma o cutie. Structura rezultata este rigida si stabila mecanic. Doar pe aceasta structura rigida se pot monta senzori de transmisie pentru a mentine alinierea in timpul scanarii hartiei.
In timpul procesului de fabricare sistemul de transport al senzorului de sus si al celui de jos sunt precis aliniate cu o eroare de +/- o.5 mm in directiile x,y,z. Cu designul O-frame rigid aceasta aliniere de precizie este mecanic blocata pe pozitie. Sistemul de transport este cu miscare liniara  pe rulmenti cu bile .

Specificatii tehnice

 • Senzorul de greutate specifica
  Senzor cu transmisie ő≤
  Radioizotop Kr-85, activitate 200 mCi (10-1000g/m2) sau Pm-147, activitate 100 mCi (10-200g/m2).
  Acuratete&Repetabilitate: 0.25% sau 0.25 GSM
  Timpul de prelevare probe: 10 msec
  Decalaj: 10mm
  Temperatura de operare: 0-70 0C
  Camera de ionizare a detectorului cu amplificator electrometric
  Conversie integrata a semnalului printr-un convertor de 24 bit A/D
  Interfata digitala cu unitatea de interfata
  Marimea punctului: 12mm
  Compensarea decalajului cu temperatura 
 • Senzorul de umiditate
  Gama de masura: 0-15 %
  Acuratete&repetabilitate: +/- 0.1%
  Zona de prelevare: 20 mm circular
  Temperatura de operare: 0-70 0C
  Timpul de prelevare: 10 msec
  Racire a detectorilor cu PbS  prin efect Peltier
  Compensare la carbon negru
 • Senzorul cu microunde
  Senzor cu microunde standard scanpro industry.
  Insensibil la reziduurile de cerneala din hartia reciclata
  Insensibil la  structurile de suprafata sau la stratificari
  Insensibil la materialele de umplere asa cum este cleiul China sau alti martori
  Frecventa de prelevare: 80 de probe pe secunda
  Gama de masura: pana la 70 de GSM de apa
  Decalajul in masurare 10 mm
  Aria de masurare: oval 40x60 mm
  Temperatura de operare: 0-70 0C
 • Senzorul de masurare a continutului de cenusa
  Senzor de transmisie cu radiatii X: 2W, 10 keV, sursa cu radiatii X
  Gama de masura: 10-400 GSM
  Acuratete&repetabilitate: +/- 0.4 %
  Decalajul: 15 mm
  Timpul de prelevare: 10msec
  Temperatura de operare: 0-70 0C
  Camera de ionizare a detectorului cu amplificator electrometric
  Conversie integrata a semnalului printr-un convertor de 24 bit A/D
  Interfata digitala cu unitatea de interfata
  Marimea punctului: 12 mm
 • Senzorul calliper
  Fig.3 Control Panel

  Callisens: senzori fara contact de masurare a grosimii
  Gama de masurare: 0.021.00mm
  Repetabilitate: 0.5m
  Corelare dinamica: 1.5 m
  Stabilitate pe termen lung: 1 m
  Timpul de prelevare: 10 msec


Acest site folose»ôte cookies! Continuarea navigńÉrii implicńÉ acceptarea lor. Mai multe informaŇ£ii aici. OK